• Veel gestelde vragen

  Wat is er bijzonder aan de vis van het Visabonnement?

  De vis komt van het schip via de visafslag direct bij de consument, dus niet via verwerkers of groothandelaars. We kunnen je dan ook precies vertellen van welk schip de vis komt. Deze korte keten zorgt ervoor dat de vis supervers bij de Visabonnees komt.

  Hoe wordt de vis geleverd?

  We leveren de vis in zijn geheel, met kop en vinnen en vaak ook de ingewanden. Lastig? We geven je tips en instructies voor het verwerken van de vis. Platvis wordt standaard aan boord gestript, wat betekent dat de ingewanden daar wel uit zijn gehaald.

  Wat kost een Visabonnement?

  Onze vissers vangen gedurende het seizoen een verscheidenheid aan vissen. Daar zijn duurdere en minder dure soorten bij. Het Visabonnement kent een vaste prijs. Dus soms heb je een goede deal met een premium vis en soms krijg je een (even heerlijke) soort met een wat lagere waarde. Voor een halve kilo vis rekenen we 7 euro per keer. Voor een kilo 12 euro en voor 2 kilo vis 22 euro.

  Hoe zit het met de hoeveelheid vis?

  Je kunt kiezen uit 3 verschillende porties: 0,5 kg, 1 kg of 2 kg. Zelf gaan we uit van een halve kilo voor 2 personen.

  Helaas komt de vangst niet in afgeronde metrische eenheden van boord. De vissen variëren in grootte en gewicht, het is immers wildgevangen vis.

  We gebruiken 500 gram als richtlijn. De ene keer kan de portie 650 gram zijn en een andere keer 450 gram. Af en toe, wanneer onze visser zeer grote vissen leveren, ontvang je filets of moten. Het gewicht zal dan ook anders zijn. Als voorbeeld: van een kabeljauw met een gewicht van 2 kg blijft 1 kilo filet over.

  Hoe is de vis verpakt?

  De vis wordt verpakt in plastic zakken. Als je nog een eindje onderweg bent met de vis, neem dan een koeltasje mee om de vis koel te houden.

  Wat moet ik doen als ik de vis niet af kan halen?

  Als je weet dat je een bepaalde week de vis niet kunt afhalen, laat het ons dan vooraf weten, persoonlijk of via e-mail. Doe dit voor 17:00 op de maandag voorafgaand aan de afhaaldag. Je kunt altijd een vriend, huisgenoot of familielid sturen, om in jouw naam de vis op te halen. Het is niet eens nodig om ons dat van te voren te vertellen! Als wij niets weten en de vis wordt niet afgehaald, dan zorgen wij ervoor dat de vis een goede bestemming krijgt, maar brengen we deze wel in rekening. In dit stadium hebben we al besteld en betalen wij de vissers ook voor de vis. Als je de vis niet af kunt (laten) halen, en ons op tijd inlicht, zijn er een aantal opties:

  · Kies een ander afhaalpunt, als dat een keer handig uitkomt, is dat een mogelijkheid.

  · Sla een keer over.

  Hoe lang is de vis te bewaren?

  Vis is een vers product en daarom is het belangrijk dat deze zorgvuldig bewaard wordt, in de koelkast of vriezer. Probeer de koelketen niet te onderbreken. Bewaar vis altijd in de koelkast bij een temperatuur van maximaal 7°C. Een temperatuur van 4°C heeft wel de voorkeur aangezien het aantal bacteriën zich dan minder snel vermenigvuldigt. In de koelkast thuis kun je verse vis 2-3 dagen bewaren. Wil je de vis langer bewaren, vries deze dan in.

  Waar en wanneer kan ik de vis afhalen?

  Je haalt de vis op zaterdag af bij een van onze afhaalpunten. We hebben nu 7 afhaalpunten in Rotterdam:

  • Rotterdamse Oogstmarkt, Noordplein
  • Gimsel Rotterdam (De Groene Passage), Mariniersweg 9
  • Fenix Food Factory (Bosch en de Jong), Veerlaan 19D (Katendrecht)
  • Delikaat, Delistraat 28B (Katendrecht), Jeroen is hier vanaf 12 uur
  • Star Fresh Food, Laan op Zuid 1178
  • Blijdorp, De Kas, Van Beuningenstraat 22, hier afhalen is mogelijk van 11 tot 13 uur
  • West, Nieuwe Binnenweg 322A,  hier afhalen is mogelijk van 11 tot 14 uur

  We zijn blij dat deze partijen de Visabonnement afhaalpunten mogelijk maken. Zie ze als gastvrouw/ gastheer. Visabonnement is onafhankelijk van deze partijen. Als je niet in staat om je vis af te halen of je hebt een vraag, stel deze dan aan ons.

  Graag breiden wij het aantal afhaalpunten uit. Wil jij ook een afhaalpunt worden? Neem dan contact met ons op.

  Ik ga op vakantie, kan ik mijn Visabonnement tijdelijk stopzetten?

  Als je er niet bent om de vis op te halen, is tijdelijk stopzetten mogelijk. We zullen dan de incasso ook tijdelijk stopzetten. Laat dit uiterlijk weten op de maandag 17:00 voor de zaterdag dat je de vis af zou halen.

  Wat moet ik doen als ik mijn Visabonnement op wil zeggen?

  Je kunt het Visabonnement, om welke reden dan ook, altijd opzeggen. Het enige wat we vragen is ons dit minimaal 5 werkdagen van tevoren aan te geven. Wij kunnen er dan voor zorgen dat je niet betaalt voor een extra week.

  Het stormt, krijg ik mijn vis wel?

  Bij storm varen veel vissers niet uit. Dit is afhankelijk van hun schip en vismethode. De aanvoer van vis zal bij stormachtig weer minder zijn en onze inkoopprijs dus hoger. Het is nog niet voorgekomen dat er helemaal geen vis was, maar we kunnen dit nooit helemaal uitsluiten. Mocht dit een keer voorkomen dan laten we dat weten, zodat je niet voor niets naar het afhaalpunt komt.

  Kan ik een herinnering krijgen?

  We mailen je op vrijdagavond een herinnering om de vis op te halen. Dit is een service, maar helaas geen garantie. Soms gaat het wel eens mis met het versturen van deze mails. We doen wat we kunnen doen om je te helpen herinneren, maar het is jouw eigen verantwoordelijkheid om de vis af te halen.

  Ik heb een Visabonnement, krijg ik dan ook wel eens schaal- of schelpdieren of inktvis?

  Zo nu en dan bevat het Visabonnement ook schaal- of schelpdieren. Dat kunnen krab(benpoten), langoustine, kokkels, mosselen of oesters zijn. Ook pijlinktvis wordt wel eens voor het Visabonnement gevangen. Als je allergisch bent voor schaaldieren en dat aanvinkt op het aanmeldingsformulier, dan zorgen wij voor een alternatief.

  Wat zijn Goede Vissers?

  Goede Vissers zijn vissers die het anders willen. Zij willen slimmer vissen en alleen grote volwassen vissen vangen met zo weinig mogelijk schade aan bodem, zeemilieu, vogels en zeezoogdieren. Deze vissers werken aan een gezonde visserij in een gezonde zee. Zij willen een goed gezinsinkomen verdienen met mooie vis, zonder nadelige effecten voor de natuur. Dit zijn Goede Vissers.

All Posts
×